Välkomna
 
     
    Vi går under kennelnamnet Marodören.    
    ">    
   

Korthårig collie är en vallhund som passar som familjehund, lydnadshund, agilityhund, brukshund eller varför inte en helt vanlig familjehund. Rasen är helt underbar.Man kan nog säga att vi är helt sålda.

Vi köpte vår första korthåriga collie - Oneway´s Poéme , eller Sallie som vi kallar henne-våren 2003. Hon är en sobeltik . Hon är fullcertat och har genomgått MH-test. Hon är HD-o AD fri.

Hösten 2007 fick Sallie en kull med helt underbara valpar. Det var vår första kull med korthåriga collie. Vi behöll en tik - Marodörens Cara Mia. En underbar tik som vi planerade att fortsätta vår avel med. Hon fick mycket fina vitsord på utställning och genomgick mentaltest utan några som helst problem. När Cara Mia var 1,5 år drabbades hon av livmoderinflamation och vi tvingades operera bort livmodern på henne. Inga valpar där inte!

Sommaren 2010 fick en annan tik i Sallies kull "Marodörens Clara" valpar. Vi bestämde oss för att en tik i den kullen skulle passa oss utmärkt. Hon heter Vita Villans Smooth Penelope. Hon är efter en hane som heter Cinnaberry´s Hole in One. En trefärgat tik som har ett härligt temperament och ser väldigt trevlig ut. Förhoppningsvis kan hon bli den som för vår avel vidare.

 

   
    Poéme, eller Sallie som vi kallar henne, har fått fem underbara valper med en hane som heter Foxearth Flexible Friend. En hane som är importerad från England.    
         
    Här är några bilder på de små liven.    
   

 

 

Marodören's Cara Mia 4v
Marodören's Clara 4v
   
Marodören's Cassius Clay 4v Marodören's Casanova 4v
   

 

Marodören's Cleo 4 v